luni, 16 ianuarie 2012

un gram?...NU! multumesc.


"Cel ce a invatat sa iubeasca cu masura, nu a invatat nimic."( Victor Rech)

Cum sa iubesti cu masura? Pana sa gasesc acest citat nici nu mi-am imaginat ca se poate limita sentimententul care te face sa traiesti. Aseara vorbeam cu cineva despre dragoste si rolul ei in viata fiintei umane. Bineinteles ne-am lovit de intrebari gen:
" De ce a lasat Dumnezeu dragostea?" - cand de la ea pleaca toata suferinta si extazul omenirii.
"Cand a zis iubeste-ti aproapele, se referea doar la stimularea simtirilor noaste de animale superioare?" - probabil iubirea si capacitatea de a nutri sentimente fata de ceva asemanator noua, ne impiedica sa nu ne sfasiem intre noi( lucru din ce in ce mai putin valabil in ziua de azi).

Intr-adevar iubirea te invata. Te ajuta sa cresti, sa apreciezi, sa descoperi, sa te bucuri, sa suferi, sa te descopri pe tine iubind, renuntand la tine de dragul celuilalt, sa fii sincer cu tine si ceilalti. Nu poti iubi cu masura! Nu iti poti masura fericirea. O simti! Te surprinde, nu o gandesti. Ce rost are dragostea daca stii tot ceea ce te asteapta? Asta nu e dragoste, e planificare!

Nu vreau un gram, un kilogram, o tona de iubire. Vreau o eternitate de simtire, de extaz, de mister, de placerea descoperirii. Vreau sa fii tu si sa am curajul sa fiu eu cand sunt cu tine. Sa nu ne saturam niciodata sa ne jucam, pentru ca pana la urma nu suntem altceva decat niste copii mari. Doar jocul se schimba, regulile sunt aceleasi, iar spiritul nostru infantil e bucuros cand ne vedem si ne induce o stare de bine, ne simtim vi, trezi. Asa ca nu poti spune azi te iubesc mai putin sau mai mult ca ieri. Daca iubesti cu sufletul si cu fiecare particula a ta, nu poti sa masori ceva ce nu e masurabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu